نشانگان وخیمترین اختلالات روانی
شما معمولا این دیالوگها رو ازشون میشنوین:
▪️کسی نمیتونه به من آسیب بزنه.
▪️اگه فلان کارو بکنی هیچوقت به هیچ بیماری مبتلا نمیشی.
▪️من تحقیقاتم کامله نیاز به اطاعات جدید ندادم.
▪️برای اینکه رابطهمون بهتر بشه، برو مشکلاتت رو حل کن.
▪️من به هرچی بخوام میرسم و چیزی جلودارم نیست.
▪️به کسی نمیشه اعتماد کرد، حتی به نزدیکترین آدما.
▪️باید به جایی برسی که دیگران بهت نیاز داشته باشن تا تو به اونا.
◼مهمترین مشخصههای اختلالات وخیم روانی اینه که:
◾فرد، هیچ تردیدی درمورد باورها، رفتارها و تصمیماتش پیدا نمیکنه و هر کسی با هر تخصصی به او، شواهدی متفاوت رو نشون بده، اون فرد باور داره اطلاعات درونی او برتر از تمامی اطلاعات دیگرانه.
◾فرد یا نیازی درونی به فهمیدن دیگری نداره یا برای فهم دیگری از ابزاری جز اطلاعات استفاده نمیکنه و نمیتونه از تجربهی عواطف خودش به جای دیگری
برای فهم او استفاده کنه.
شاید فکر کنید سالمترین افراد هیچ تردیدی در زندگیشون پیدا نمیکنن…
اما واقعیت اینه که:
عدم تردید از برداشت خود از واقعیت و اتفاقات بین فردی باعث میشه چیزی به اسم رابطه و دیالوگ بین آدمها شکل نگیره و همهچیز در حالت ابهام و ناامنی و برداشت شخصی باقی بمونه.
در واقع خطرناکتر از اینکه فردی دچار برداشتهای شخصی عجیب و غریب باشه اینه که باور داشته باشه اون برداشتها واقعیت هستن و حقیقتی جز اونها وجود نداره…
🟥 نتیجه این وضعیت میشه:
فرد هیچ توجهی به آنچه خودش انجام میده نداره اما اون مسایل رو در دیگران به شدت پیدا میکنه.
▪️برای اینکه در درجه اول بدانیم آیا ممکن است در حال آسیب زدن به دیگران باشیم و در درجه دوم مراقب باشیم با چه کسانی وارد رابطه میشویم، این پست را باهم بخوانیم و به اشتراک بگذاریم.
▪️▪️نکته مهم اینست که بسیاری از افرادی که در جامعه با عنوان “موفق” شناخته میشوند، در ارتباط نزدیک و صمیمی با افراد مهم زندگیشان، مانند همسر و فرزندانشان دچار ضعفهای عمیق هستند و تنها نزدیکان آنها رنج واقعیِ بودن کنار آنها را درک میکنند، در حالی که افرادی در جایگاههای دورتر، تصویری عالی از فرد مورد نظر دارند.
▪️▪️▪️برخی از این نشانگان در همه ما کم و بیش هستند، اما زمانی که شدت، مدت و فراوانی آنها افزایش پیدا کند، دو اتفاق میافتد، دوم اینکه افراد در کنار ما آزار میبینند، و اول اینکه ممکن اسن خودمان از وجود آنها بیخبر باشیم…!
دکتر پویان مقدم
روان درمانگر تحلیلی و روانکاو