مشاوره طلاق که به عنوان طلاق درمانی نیز شناخته میشود یک مفهوم نسبتا جدید در طبقهبندی سلامت روان است. با توجه به این موضوع که از هر چهار ازدواج در ایران یکی به طلاق ختم میشود، مردم بیشتری به مشاوره برای جستجوی کمک و نصیحت روی میآورند. مشاوره طلاق نوعی فرآیند درمانی برای کسانی است که درد و احساس حقارت ناشی از طلاق را تجربه کردهاند یا در حال تجربهی آن هستند.
🔶مشاوره طلاق برای افراد در مواجهه با این تجربه
شرکت در جلسات مشاوره میتواند به افراد در رشد و سازگاری شخصی به وسیلهی توانمند کردن آنها برای حرکت از خودمحوری به سمت نوعدوستی و ایجاد تمایل برای همکاری در بهزیستی خودشان و جامعه به عنوان یک کل، کمک کند. در حقیقت مشاوره طلاق پاسخی است به نیازهای شخصی و فرهنگی زوجهای در حال طلاق.
🔶چه زمانی از مشاوره طلاق کمک بگیریم؟
مشاوره طلاق میتواند به شما کمک کند چه عمر ازدواج شما چهار سال بوده و چه چهل سال باشد. با این حال بسیاری از زوجها در مورد این که چه زمانی از مشاوران باتجربه کمک بگیرند، اطمینان ندارند. شما میتوانید زمانی که حس کردید ازدواجتان در مسیر درست پیش نمیرود و نیاز به کسی دارید که غم و اندوهتان را با او در میان بگذارید، شروع به جستجو برای یک مشاور طلاق خوب و باتجربه کنید. شما میتوانید چنین جلساتی را در شرایطی که توصیف میکنیم برای خود مناسب بدانید:
🔹وقتی که به سادگی نمیتوانید دست از فکر کردن راجع به مسائل مربوط به انحلال ازدواجتان بردارید.
🔹وقتی که نمیتوانید روی آیندهتان تمرکز کرده و برای آن برنامهریزی کنید.
🔹وقتی که حس میکنید در حال تجربهی فازی از افسردگی هستید.
🔹وقتی که ذهن شما کاملا در هم ریخته و ترسیدهاید زیرا نمیدانید از کجا شروع کنید.
🔹وقتی که رفتارهایی مانند عصبانیت، پرخاشگری، شکستن قوانین، خطرپذیری نامناسب، صحبت راجع به خودکشی و غیره را به طور عادی نشان میدهید.
🔹وقتی که نشانههایی از سوء مصرف مواد، اختلال خواب و اختلال خوردن مشاهده میشود.
🔹وقتی که عصبانیت و خشم شما به خاطر کل این شرایط مانع از پیش بردن زندگیتان میشود.
🔹وقتی که شما در حال گذران مرحلهای از زندگیتان هستید که احساس بیارزشی و ناامیدی برجستهتر است.
🔹وقتی که شما نمیتوانید یک زندگی جدید یا آغاز نو را بعد از طلاق گرفتن متصور شوید.
متن: دکتر پویان مقدم
رواندرمانگر تحلیلی